Disable_right_click


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Μερικά μυστικά προσευχής από μια καρδιά γεμάτη αγάπη

Βρήκα στο βιβλίο "Βίος και Λόγοι" του άγιου (και επίσημα πλέον!) γέροντα Πορφυρίου ένα κομμάτι που μιλάει για την προσευχή. Πιο συγκεκριμένα, ο γέροντας αναφέρεται στις περιπτώσεις που ο Θεός δε μας δίνει αυτό που με ένταση και επιμονή ζητούμε.


Να μην εκβιάζουμε με τις προσευχές μας τον Θεό. Να μη  ζητάμε απ'το Θεό να μας απαλλάξει από κάτι, ασθένεια κλπ ή να μας λύσει τα προβλήματά μας, αλλά να ζητάμε δύναμη και ενίσχυση από Εκείνον για να τα υπομένουμε. 
Όπως Εκείνος κρούει με ευγένεια την πόρτα της ψυχής μας, έτσι κι εμείς να ζητάμε ευγενικά αυτό που επιθυμούμε κι αν ο Κύριος δεν απαντάει, να σταματάμε να το ζητούμε. Όταν ο Θεός δε μας δίνει κάτι που επίμονα ζητάμε, έχει το λόγο Του. Έχει κι ο Θεός τα μυστικά Του.
Εφόσον πιστεύουμε στην αγαθή Του πρόνοια, εφόσον πιστεύουμε ότι Εκείνος γνωρίζει τα πάντα απ'τη ζωή μας κι ότι πάντα θέλει το αγαθόν, γιατί να μη δείχνουμε εμπιστοσύνη; Να προσευχόμαστε απλά και απαλά, χωρίς πάθος και εκβιασμό. (...) Μην κυνηγάμε ν'αποχτήσουμε αυτό που θέλουμε, αλλά να τ'αφήνουμε στο θέλημα του Θεού. Γιατί, όσο το κυνηγάμε, τόσο αυτό απομακρύνεται. Άρα, λοιπόν, υπομονή και πίστη και γαλήνη. Κι αν το ξεχάσουμε εμείς, ο Κύριος ποτέ δε ξεχνάει κι αν είναι για το καλό μας, θα μας δώσει αυτό που πρέπει κι όταν πρέπει.

4 σχόλια:

  1. καλημερα αδερφε μου!
    πολυ καλο και το σημερινο σου μυνημα!
    το εχουμε αναγκη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη ανάρτηση, είναι κάτι που το λέω συχνά..όταν κάτι μας αρνείται..υπάρχει λόγος και μετά από καιρό αποδεικνύεται ότι ήταν το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένος μου!!!!!!!!!!!!!
    Γεμάτος Αγάπη Χριστού και ευγένεια ψυχής!!!!!!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά είναι τα ωραία αποσπάσματα των αγίων. Λυτρωτικά κείμενα, που σου απαντούν εκεί που θέλεις και σε οδηγούν στο σωστό μονοπάτι. Τί περισσότερο να πεις..

    Καλημέρες Σεβάχ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή