Disable_right_click


Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Βιβλιοπροτάσεις

Αργοναύτες -
Χρονικά των Ελλήνων και ταξίδια

Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία βιβλιοπαρουσίαση! Όμως, αυτή τη φορά έχω να σου προτείνω αυτό το πολύ αξιόλογο βιβλίο. Ο συγγραφέας Ηλίας Βενέζης περιγράφει τις εντυπώσεις από ταξίδια του στην Κύπρο, την ορειβασία στον Όλυμπο, στην Ήπειρο, στο Μέτσοβο αλλά και στα νησιά Λευκάδα και Ιθάκη.
Αξίζει να διαβαστεί πιο πολύ τώρα το καλοκαίρι για πολλούς λόγους! Πρώτα απ'όλα θα σε καταπλήξει και θα σε συνεπάρει το αβίαστα περιγραφικό ύφος του λόγου του Βενέζη που μπορεί να εισχωρεί με μαεστρία και απλότητα στην ουσία του κάθε χώρου που επισκέπτεται. Βάλε ακόμη και την έκτη αίσθηση του συγγραφέα να αγγίζει και να αφουγκράζεται την κρυμμένη ομορφιά του κάθε ελληνικού τόπου βυθίζοντας εμάς τους αναγνώστες σ'ένα όνειρο. Σε κάποια παράλληλη πραγματικότητα ίσως όπου η ιστορία ενώνεται με την ανάσα του σήμερα δημιουργώντας μια άσβηστη δίψα για μάθηση.
Ανεπανάληπτο βιβλίο, οδηγός για όσους επιθυμούν να δουν με μια πρωτότυπη ματιά μέρη που ίσως πρόκειται να επισκεφτούν! Εμείς στην αόρατη γωνιά το διαβάσαμε και σας το προτείνουμε ένθερμα!

1 σχόλιο: