Disable_right_click


Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τον αγαπάς τον διπλανό σου;

Όποιος μιλά για τον άλλο χωρίς να πονά, χωρίς να αγαπά, χωρίς η καρδιά του να νιώθει γλυκασμό γι'αυτόν, όταν αποκαλύπτει με φθόνο πόσο κακός είναι ο άλλος και πόσο ψεύδεται,
ο άνθρωπος αυτός ζει μέσα στα τείχη του εγωισμού του. Είναι δυστυχέστατος, αποτυχημένος. Δεν έχει την ελάχιστη πληροφορία μέσα του ότι υπάρχει Θεός. Αν είχε, θα ήξερε πως ο Θεός είναι ο πλησίον και δε θα ήταν δυνατόν να ατιμάσει το Θεό στο πρόσωπο του αδερφού του.

γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης ("Ερμηνεία στον αββά Ησαΐα)

5 σχόλια:

  1. Ο Θεός είναι παντού... Στα πάντα γύρω μας, στους ανθρώπους, μέσα μας... Αν κάτι το πληγώνουμε, ή κάποιον τον πονάμε..είναι σαν να πληγώνουμε τον ίδιο το Θεό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να το θυμόμουν αυτό κάθε φορά που ανοίγω ανεξέλεγκτα το στόμα μου....!
    Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σας! Ναι! Η αγάπη περνάει μέσα απ'τον διπλανό μας! Θυμάμαι και τους άγιους γέροντες Παϊσιο και Πορφύριο που έκαναν πύρινη προσευχή όλη τη νύχτα για όλους εκείνους που πονούσαν, που βρίσκονταν σε αδιέξοδα... Μετά από τέτοια παραδείγματα είναι να μη συγκινείσαι; Είναι να μην θες να προσπαθείς; Αγάπη! Αγάπη! Αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι απο τη Κύπρο.Δε μπορω, να περπατήσω, μόνη μου. Τα θαύματα, της Παναγίας, και των Αγίων, οι δυδαχες, των Πατέρων, σου δίνουν, δύναμη, πίστη, και υπομονή, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή