Disable_right_click


Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κάτι διαφορετικό γι'αυτή την εβδομάδα


Αυτή την εβδομάδα την ξεχωριστή σκέφτηκα να κάνω κάτι διαφορετικό για την αόρατη γωνιά. Αποφάσισα να αναρτώ καθημερινά τρία-τέσσερα τροπάρια απ'το Τριώδιο*. Θα'θελα να μπαίνεις (αν θες) και να διαβάζεις αυτούς τους ύμνους. Δες το σαν μια μικρή προσευχητική ανάσα στην καθημερινότητα τη δική σου και τη δική μου. Καλή αρχή. Καλό αγώνα, καλέ/ή μου φίλε/η.

Της νηστείας τη θεία απαρχή, κατάνυξιν κτησώμεθα ψυχής, εκβοώντες; Δέσποτα Χριστέ, την προσευχήν ημών δέξαι, εκλεκτόν ώσπερ θυμίαμα, και ρύσαι δεόμεθα δυσώδους φθοράς ημάς, και κολάσεως φρικτής, ο μόνος υπάρχων ευδιάλλακτος.

Ευσπλαγχνίας υπάρχουσα πηγή, συμπαθείας αξίωσον ημάς Θεοτόκε. Βλέψον εις λαόν τον αμαρτήσαντα, δείξον ως αεί την δυναστίαν σου. Εις σε γαρ ελπίζοντες, το Χαίρε βοώμεν σοι, ως ποτέ ο Γαβριήλ, ο των Ασωμάτων Αρχιστράτηγος.

Ίδε καιρός, ίδε ημέρα σωτήριος, η της Νηστείας είσοδος, ψυχή γρηγόρησον, και παθών τας εισόδους, απόκλεισον Κυρίω ενατενίζουσα. Μη παραδώης ημάς εις τέλος, δια το όνομά σου το άγιον, και μη διασκεδάσης την διαθήκην σου, και μη αποστήσης το έλεός σου αφ'ημών, δια Αβραάμ τον ηγαπημένον υπό σου και δια Ισαάκ τον δούλον σου, και Ισραήλ τον άγιόν σου.


* εκκλησιαστική περίοδος και εκκλησιαστικό βιβλίο. Εδώ, με την δεύτερη έννοια.

2 σχόλια: