Disable_right_click


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Σ'αγαπάει μέσα στην αμαρτία σου

Διαβάζοντας το ανεκτίμητης αξίας έργο του Φ. Ντοστογιέφσκυ "Αδελφοί Καραμάζοφ" (εκδ. Γκοβοστή), άρχιζα ν'ανακαλύπτω φοβερά αποσπάσματα. Το παρακάτω απόσπασμα (βρίσκεται στον τόμο Α) είναι τμήμα ομιλίας του στάρετς Ζωσιμά και μιλάει για την άπειρη αγάπη του Θεού. Απολαύστε το...


- Τίποτα μη φοβάσαι, ποτέ μη φοβάσαι και μη θλίβεσαι. Μια και μετανοείς, όλα θα στα συγχωρέσει ο Θεός. Μα κι ούτε υπάρχει ούτε μπορεί να γίνει στον κόσμο τέτοιο κρίμα που να μην το συγχωρέσει ο Κύριος σε κείνον που μετανοεί αληθινά. Μα κι ούτε το μπορεί ο άνθρωπος να κάνει ένα τόσο μεγάλο αμάρτημα που θα μπορούσε να εξαντλήσει την άπειρη αγάπη του Θεού. Ή μήπως μπορεί να υπάρξει τάχα ένα τόσο μεγάλο αμάρτημα που να ξεπεράσει την αγάπη του Θεού; 
Φρόντιζε μονάχα για τη μετάνοια, για την αδιάκοπη μετάνοια, κι όσο για τον φόβο, διώξ΄τον εντελώς απ'την καρδιά σου. Πίστευε πως ο Θεός σ'αγαπά τόσο που εσύ ούτε να το φανταστείς δε μπορείς. Σ'αγαπάει παρόλο που αμάρτησες. Σ'αγαπάει μέσα στην αμαρτία σου(...).

υγ: Χρόνια πολλά κι ευλογημένα σ'όλους όσους γιορτάζουν. Ο Θεός να σας έχει καλά. 
υγ2: Πολλά, πολλά χαιρετίσματα στους καλούς μας φίλους και σταθερούς αναγνώστες σε Γερμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ουκρανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ολλανδία, Αυστραλία και Καναδά!! Να είστε πάντα ευλογημένοι :)

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα
    Εϋχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας..
    τι όμορφα λόγια, τι ωραία λόγια..γεμάτα νόημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Δελφινάκι μου!
      Ο Ντοστογιέφσκυ είναι απ'τα μεγαλύτερα συγγραφικά ταλέντα που γεννήθηκαν ποτέ.

      Διαγραφή
  2. Μια και μετανοείς, όλα θα στα συγχωρέσει ο Θεός.
    Την αληθινή μετανόηση όμως!
    Έτσι δεν κάνει ο γονιός που αγαπάει;
    Καλή σου μέρα και καλή βδομάδα Σεβάχ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά το λες, νομίζω, Αριστέα.
      Η καρδιά που μετανοεί (και ξαναπέφτει και ξανασηκώνεται) βιώνει μέσα της αληθινό σεισμό. Αυτή η μετάνοια (η αλλαγή πορείας δηλαδή) είναι η ευπρόσδεκτη και η επιδιώξιμη.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ταιριάζει:
      http://aoratigonia.blogspot.gr/2012/09/blog-post_18.html

      Διαγραφή
    3. Να'σαι καλά!
      Το διάβασα!
      Ξέρεις αυτό που φοβούνται όσοι απέχουν από τη θρησκεία είναι ότι όλα είναι αμαρτίες και ότι ο θεός είναι τιμωρός! Αχ πού να ήξεραν! Κι εγώ αν δεν είχα την τυχη να γνωρίσω αυτό τον άξιο γέροντα να μου ανοίξει τα μάτια της ψυχής μου ....μπορεί να μην γνώριζα... Πόση αγάπη κρύβει ένας πατέρας; :))

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο, μου γαλήνεψε την ψυχή!
    Σ' ευχαριστώ.
    Είναι στιγμές που πιστεύω στην αγάπη Του, είναι όμως και άλλες στιγμές που παρασύρομαι από τον κακό εαυτό μου και τις μαύρες σκέψεις μου.
    Και παιδέυομαι και πονάω και φοβάμαι και πληγώνω ανθρώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέχασες τους αναγνώστες σου στην Κύπρο αδερφέ! :)
    Μπορεί να μην αφήνουμε σχόλια συχνά μα σε διαβάζουμε ανελλιπώς! :) Σ' ευχαριστούμε για τις καθημερινές υπέροχες αναρτήσεις σου!
    Να 'σαι πάντα καλά!
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, Μαρία μου για το σχόλιό σου!
      Την Κύπρο δεν την έβαλα, γιατί τη νιώθω Ελλάδα
      Τα προσκυνήματά μου στ'άγια χώματα :)

      Διαγραφή
  5. Πολύ σωστά, κι εμείς το ίδιο νιώθουμε την Ελλάδα μας, μητέρα πατρίδα. Ειδικά την πολυαγαπημένη μας Θεσσαλονίκη και τους πνευματικούς της πατέρες, μεταξύ των οποίων π. Γεώργιο Κέλπη στον Άγιο Μηνά και π. Βαρνάβα στη Λαοδηγήτρια! :)
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή