Disable_right_click


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η απόλυτη ανατροπή

Διάβαζα στο ευαγγέλιο το σημείο που κάποιοι μαθητές του Χριστού ζήτησαν τιμές, δόξες και θέσεις. Τότε ο Ιησούς τους κάλεσε και τους είπε:

"...Σ'εσάς, όμως, δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά όποιος θέλει να γίνει μεγάλος ανάμεσά σας πρέπει να γίνει υπηρέτης σας. Και όποιος από σας θέλει να είναι πρώτος πρέπει να γίνει δούλος όλων. Γιατί και ο Υιός του Ανθρώπου δεν ήρθε για να τον υπηρετήσουν αλλά για να υπηρετήσει και να προσφέρει τη ζωή του λύτρο για όλους"....

Προσπαθώ να κατανοήσω το νόημα αυτών των φράσεων του Χριστού. Μα η πεπερασμένη λογική μου σταματάει ματωμένη στα τείχη του εγωισμού μου...


5 σχόλια:

  1. Αν ο Υιός του Ανθρώπου ήρθε για να υπηρετήσει τον άνθρωπο φαντάσου εμείς!
    Καλημέρα Σεβάχ μου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε το λάθος και ταΐζουμε τον εγωισμό μας.Αν γίνονταν όλα αυτά που είπε ο Χριστός απ΄ όλους μας, τότε δε θα ΄μασταν στη γη αλλά στον παράδεισο.Καλημέρα Σεβάχ και χαρούμενη βδομάδα με υγεία!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 19:30
    "...πολλοι δε εσονται πρωτοι εσχατοι και εσχατοι πρωτοι."

    Μόνο που δυστυχώς το αντίθετο γίνεται σήμερα... Όλοι θέλουν να είναι "πρώτοι"...
    Θέλουν να υπηρετούνται και όχι να υπηρετούν....

    http://www.youtube.com/watch?v=wex4r-TOWdY&feature=related
    Ενδιαφέρον για το θέμα το 04:53 έως 05:15.


    Καλημέρα Σεβάχ και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γω συχνά σκέφτομαι ότι δε θα πρέπει να είναι τα πρωτεία το ζήτημα ... για τους άλλους. Ο Θεός να με φωτίσει να το δω και για μένα μια μέρα. Θα είναι η μέρα που ένα μεγάλο φορτίο θα σηκωθεί απ' την καρδιά μου, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή