Disable_right_click


Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ακολουθώντας τις σταγόνες

...Να βλέπεις τα σημάδια που άφησε στο πέρασμά του, γιατί σημαίνει ότι από κει πέρασε και σίγουρα θα φτάσει προς την Ιθάκη. Τα βήματα αυτά... Κι ο δικός σου Οδυσσέας είναι ο Χριστός. Και τα σημάδια του Χριστού είναι το αίμα του. Στο δρόμο της ζωής σου να μην πατάς όπου να'ναι. Να μην πατάς σε λάσπες, σε παγίδες. Να κοιτάς εκεί που πάτησε ο Χριστός. Εκεί που άφησε ο Χριστός να στάξει το αίμα του και να βαδίζεις την οδό τη σίγουρη, την πεπατημένη που βγάζει στον Παράδεισο. Είναι σίγουρο!
Να σας πω κάτι; Αν ζούσαμε στην εποχή του Κυρίου κι είχε προπορευτεί η πορεία, η πομπή αυτή του Χριστού στο Γολγοθά κι εμείς είχαμε μείνει πολύ πίσω και είχαν φύγει όλοι και είχαμε μείνει μόνοι και βλέπαμε τις σταγόνες στο δρόμο και θέλαμε να πάμε στο Γολγοθά να δούμε το Χριστό. Αν ακολουθούσαμε αυτές τις σταγόνες, δε θα φτάναμε στο Γολγοθά; Αφού ήταν το αίμα του Χριστού. Δε θα φτάναμε; Θα φτάναμε! Να'το εδώ. Εδώ άλλη μια σταγόνα, εκεί πιο πολύ έχει χυθεί το αίμα του, να'το. Φτάσαμε στο Γολγοθά. Δηλαδή η πρόταση του Χριστού η οδός του Χριστού σε πάει σίγουρα στον Παράδεισο!
Αυτή την οδό, αυτή την πρόταση, αυτά τα λόγια του, αυτό το θέλημά του, αυτή την οδό που χάραξε ο Χριστός με τη ζωή του, με τα λόγια του, με τα θαύματά του να τα κοιτάς στο δρόμο της ζωής σου. Και να λες: Πάω καλά; Αυτό που κάνω το θέλει ο Χριστός; Συμφωνεί ο Χριστός;

απόσπασμα από ομιλία του π.Ανδρέα Κονάνου -www.atheataperasmata.com

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο!!!
    Ο π.Ανδρέας πάντα μιλάει στην ουσία των πραγμάτων , τόσο απλά...!
    Καλή σου μέρα Γιώργο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως...
    Καλημέρα Σταυρούλα. Σ'ευχαριστώ για την πρωινή σου επίσκεψη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή