Disable_right_click


Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Ο άγιος ο μέγας ο Γεώργιος

Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιώργηδες, τις Γιωργίες! Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο! Ο άγιος Γεώργιος είναι ο άγιος της Πασχαλιάς. Ο άγιος της άνοιξης. Μυρίζει λουλούδια η γιορτή του. Μυρίζει χαρά, ελπίδα, αισιοδοξία.
Ο άγιος που τον ευλαβούνται μέχρι και οι μουσουλμάνοι και εκείνος, ο θεραπευτής ο μέγας ο αθλοφόρος, ο θαυμαστός το ανταποδίδει με χιλιάδες, άπειρα θαύματα! Πόσο μάλλον εμείς οι Ορθόδοξοι πρέπει να τιμούμε τη μνήμη του. Όχι απο υποχρέωση, αλλά από αυτή την ελπίδα της βιωμένης, της προσωπικής πίστης μας. Τρέχει ο άγιος, καλπάζει πάνω στο πανέμορφο άλογό του και χαρίζει επειρίες, θαύματα και την παρουσία του σε όσους ειλικρινά και βαθιά τον επικαλούνται.
Ελπίζω μέσα στη βδομάδα να μπορέσω να σας γράψω για ένα διπλό μεγάλο θαύμα του Αγίου Γεωργίου σε ένα φίλο μου (που έγινε το χειμώνα αυτό).
Να είστε καλά, καλοί μου φίλοι! Χριστός ανέστη και χρόνια πολλά σε όσους από σας γιορτάζετε!

7 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά και ευλογημένα και στον καλό Θεό δοσμένα! Ο Αγιώργης μας πάντα οδηγός και βοηθός σου! Θα σας μεταφέρω μια όμορφη και πολύ παράξενη εικόνα! Υπάρχει ένα εκκλησάκι του Αγιώργη μας, για τους ντόπιους ’’μοναστηράκι’’, κάπου στο νομό Ξάνθης. Εκεί με θαυματουργό τρόπο παρουσιάστηκε στο όνειρο κάποιου ο Άγιος και του είπε ότι σε εκείνο το σημείο θα βρει την εικόνα του και θα χτίσει ένα εκκλησάκι στη μνήμη του! Αυτό το μοναστηράκι χτίστηκε ανάμεσα στα γεωγραφικά σύνορα δύο χωριών, Μαγγάνων και Μυρωδάτου. Και όπως καταλαβαίνεται και τα δύο χωριά διεκδικούσαν αυτό το μέρος. Καυγάδες και μαλώματα! Την ημέρα του Αγίου λοιπόν επειδή δεν μπορούσαν να συμφιλιωθούν οι μεν Μαγγανιώτες έστηναν χορό μεγάλο και τρανό μπροστά από το εκκλησάκια και οι δε Μυρωδιανοί με τον ίδιο ζήλο από το πίσω μέρος της εκκλησίας! Όταν ο ιερέας μετά το πέρας της λειτουργίας ευλογούσε το κουρμπάνι (φαγητό από αρνιά και κατσίκια που προσφέρουν οι χωριανοί στον Άγιο και σφάζονται εκείνη την ημέρα), πλάκωναν όλοι μαζί να πάρουν λίγο από τον ευλογημένο φαγητό του Αγίου! Νέοι, γέροι, μεγάλοι και παιδιά, μία ανθρώπινη θάλασσα! Άλλοι ήθελαν το κεφάλι, άλλοι την ουρά. Και όλο και κάποιος θα βρισκόταν μέσα στο καζάνι από το πολύ σπρώξιμο να κάνει παρέα με τα καλομαγηρεμένα κατσικάκια! Αυτά μέχρι πριν από λίγα χρόνια όπου αποφάσισε ο νομάρχης να παραχωρήσει την έκταση αυτή στα Μάγγανα και να πάρουν τέλος οι εχθροπραξίες ανήμερα του Αγίου! Να σημειώσω επίσης ότι εκείνη την ημέρα οι μουσουλμάνοι της περιοχής ξεκινούσαν αξημέρωτο για να έρθουν να τιμήσουν τον Άγιου, κρεμώντας ένα κόκκινο κορδελάκι στο δέντρο που είναι στην αυλή της εκκλησίας και να πάρουν λίγο φαγητό για ευλογία στα σπίτια τους, για τους αρρώστους και τις λεχώνες.
    Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν ;)! Χρόνια πολλά και αληθινά. Μακάρι ο Άγιος Γεώργιος να βοηθήσει και την πατρίδα μας σε αυτές τις δύσκολες εποχές. Πολύ ωραία ανάρτηση! Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε παρακαλώ, μην ξεχάσεις τα θαύματα , αναμένουμε με ανυπομονησία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστώ για τις ευχές!

    υγ:Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με τον υπολογιστή μου αυτές τις μέρες και μετά βίας ανεβαίνουν ακόμα και οι αναρτήσεις!
    Αλλά θα τα καταφέρουμε!! :)

    τα θαύματα θα μπορέσω να τα ετοιμάσω με το που λυθεί το πρόβλημα με τον υπολογιστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ!Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΣ!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΔΕΡΦΙΑ,ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΕΩΡΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή