Disable_right_click


Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι δύο καλόγεροι (μια διδακτική ιστορία)

Δυο καλόγεροι που πήγαιναν σε προσκύνημα , έφτασαν στο πέρασμα ενός ποταμού. Εκεί είδαν μια πολύ όμορφη κοπέλα , που αναρωτιόταν τι να κάμει , μιας που το ποτάμι ήταν βαθύ και δεν μπορούσε να το περάσει . Χωρίς πολλά πολλά , ο ένας από τους δύο καλόγερους , την πήρε στην πλάτη του και την πέρασε στην άλλη όχθη , όπου την άφησε στην στεριά στις όχθες του ποταμού . Ύστερα οι καλόγεροι συνέχισαν το δρόμο τους . Ο άλλος καλόγερος όμως , μετά από μια ώρα άρχισε να γκρινιάζει : " Ασφαλώς δεν ήταν σωστό ν΄ αγγίξεις τη γυναίκα . Είναι αντίθετο προς τις εντολές Του Θεού να έρχεσαι σε στενή επαφή με γυναίκες . Πώς μπορείς να κάνεις κάτι που είναι αντίθετο με τους κανόνες των μοναχών ; " Ο καλόγερος που κουβάλησε τη γυναίκα , προχωρούσε σιωπηλός . Κάποια στιγμή όμως είπε : " Eγώ κουβάλησα τη γυναίκα και την άφησα στην όχθη του ποταμού πριν από μια ώρα ! Για μένα τέλειωσε εκείνο το γεγονός ... εσύ γιατί την κουβαλάς ακόμη ; " ...

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα καλέ μας φίλε! Η ιστορία αυτή υπάρχει και στο βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι, ''Να σου πω μια ιστορία;'' Εκεί μπορείς να βρεις και πολλές άλλες για υλικό του μπλοκ. Είναι θαυμάσιες και υπάρχει σε κάθε ιστορία και από ένα σχόλειο. Θα μπορούσα να στο δώσω αν θέλεις να το διαβάσεις, αλλά αν θέλεις να το κρατήσεις στην υπέροχη βιβλιοθήκη σου, μπορείς να το βρεις στο βιβλιοπωλείο ''Ιανός'' κάπου στα μέσα του πεζόδρομου της Αριστοτέλους. Εκεί έχει όλη τη σειρά από τα βιβλία που έχει γράψει ο ίδιος. Καλή δύνα μη και η Παναγιά μαζί μας! Οι καλοί σου φίλοι Π+Φ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας!!
    Ευχαριστώ για την πληροφορία! Θα πάω να το αγοράσω το βιβλίο!
    (Και για ο,τιδήποτε άλλο χρήσιμο, με χαρά θα περιμένω να με ενημερώνετε!)
    Καλή συνέχεια και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιστορία δεν είναι ακριβώς έτσι....την έχεις γράψει πολύ περιληπτικά...όποτε λιγο πολύ χάνει το νόημά της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιστορία δεν είναι ακριβώς έτσι...την έχεις γράψει πολύ περιληπτικά οπότε χάνει το νόημά της κατά κάποιο τρόπο....γιατί υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την ιστορία πολύ πιο δυνατή....όπως για παράδειγμα δεν τόνισες ότι ο ένας καλόγερος ήταν νεότερος σε ηλικία από τον άλλο και αυτός ήταν που κουβάλησε τη γυναίκα στην απέναντι όχθη για να πάει να δει την άρρωστη μητέρα της.....και στο τέλος ο γεροντότερος και σοφότερος του είπε"εγώ την κουβάλησα μια φορά στους ώμους μου,,,εσύ θα την κουβαλάς συνέχεια...."

    ΑπάντησηΔιαγραφή