Disable_right_click


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Μια διαφορετική πόλη

Φαντάσου πώς θα ήταν άμα ήσουν και συ προσκυνητής στη Βηθλεέμ. Φτωχικά ντυμένος και συ, να βρίσκεσαι σε μια γωνιά στο σπήλαιο... Και να μη θες τίποτ'άλλο παρά να παρακολουθείς με την καρδιά σου έτοιμη να σπάσει από αγάπη, χαρά και θέρμη. Να είσαι παρών, κοντά στη φάτνη. Δε θα ήταν τέλεια;
Μια μέρα πριν τα Χριστούγεννα, και σκέφτομαι πόσο πολύ μάς αγαπάει ο Θεός. Μάς δίνει τα πάντα! Τα πάντα! Απ'την άπειρή του αγάπη και μόνο. Από μας, το μόνο που ζητάει είναι να τον ζητήσουμε. Να προσπαθήσουμε να τον προσεγγίσουμε.
Υπάρχει πιο καλή περίοδος απ'τα Χριστούγεννα; Να γεννηθούμε ξανά μέσα απ'τα μυστήρια της εκκλησίας, όπως αύριο θα γεννηθεί ο Χριστός. Να προσεγγίσουμε και μεις τη θεϊκή πόλη, όπως οι μάγοι προσέγγισαν την πόλη της Βηθλεέμ τότε. Πριν 2011 χρόνια.
Μέσα στη σπηλιά της Βηθλεέμ, υπάρχει ένα απρόσιτο φως. Μια λάμψη θεϊκή που μπορεί να ζεστάνει την παγωμένη απ'την αμαρτία μας ψυχή. Να ζεστάνει με την αγάπη τον κάθε άνθρωπο που νιώθει πως κανείς δεν τον αγαπά. Να δώσει ελπίδα σε όσους βρίσκονται σε αδιέξοδα. Να χαρίσει την υπομονή σε όσους δεν είναι υγιείς. Να ζεστάνει δίνοντας κουράγιο σε όσους έχουν απελπιστεί.
Με τέτοια εφόδια, θα είναι σαν να ζούμε σε μια διαφορετική πόλη. Σε μια εναλλακτική πραγματικότητα θείας Χάρης και θεϊκού φωτός. Θα είναι σαν να ζούμε μέσα στα ίδια εμπόδια και δυσκολίες, αλλά αυτά δε θα μας βλάπτουν. 
Βάλε, φίλε/η μου, το φως της Βηθλεέμ στη ζωή σου και θα γίνουν όλα μέσα σου καινούρια!