Disable_right_click


Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Τα βαράκια

Η ζωή μας ένα μονοπάτι! Το μονοπάτι μας ο δρόμος για την πραγματική ζωή! Κάθε χριστιανός βαδίζει ξεχωριστό μονοπάτι. Αλλού έχει περισσότερη ανηφόρα, αλλού ευθεία, αλλού στροφές, αλλού ίσκιο, κλπ.

Στην πορεία σου θα χρειαστείς να δυναμώσεις. Να παλέψεις, να γυμναστείς... Βλέπω μέσα μου έναν άλλο νόμο, έλεγε ο απ.Παύλος. Αισθάνομαι δυνάμεις αντίθετες, ορέξεις αμαρτωλές, επιθυμίες ακάθαρτες. Δυνάμεις που με τραβούν προς την αμαρτία. 
Έτσι είμαστε όλοι, αδερφή/έ! Αυτές οι δυνάμεις οι αμαρτωλές, όμως, είναι η προπόνησή μας. Η γυμναστική μας. Τα βαράκια της ψυχής μας. Όπως οι αθλητές αθλούνται σηκώνοντας βαράκια, έτσι και η ψυχή μας για να φτιαχτεί και να δυναμώσει πρέπει να σηκώσει βαράκια! Να σκληραγωγηθεί. Να βρεθεί αντιμέτωπη με τους πειρασμούς και να τους ξεπεράσει με τη χάρη του Χριστού.

Κι όταν θα φτάνεις στο τέρμα, όταν θα τερματίζεις αυτή τη (μικρή και ψεύτικη) ζωή, η ψυχούλα σου θα είναι έτοιμη να γευτεί τη χαρά. Το μεγάλο πανηγύρι. Την αληθινή ζωή! Ναι! Χρειάζεται να έχεις δυνατή καρδιά για ν'αντέξεις τόσο μεγάλη χαρά! Τη χαρά της ένωσης με τον Δημιουργό μας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου