Disable_right_click


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Τι σου προσφέρει η Εκκλησία


Η Εκκλησία είναι όλοι εμείς. Δεν είναι οι δέκα γιαγιάδες που τρέχουν στους εσπερινούς. Δεν είναι μόνο οι δυο παππούδες που θα τους βρεις να σε κοιτάνε "κάπως" επειδή δεν τους αρέσει το κούρεμά σου. Εκκλησία είναι όλοι οι άνθρωποι. Είτε πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην εκκλησία είτε όχι. Δες τον Χριστό. Συναναστρεφόταν με όλους τους ανθρώπους! Χωρίς διακρίσεις, χωρίς επιλογές και κριτήρια και υποθέσεις. Σε όλους μιλούσε! Άρα, ξεκινάμε με αυτή τη βάση.
Η Εκκλησία λειτουργεί με τα μυστήρια. Δηλαδή δρα για να μας σώσει όλους απ'την πρώτη μας κιόλας μέρα σ'αυτή τη γη. Είναι ένα νοσοκομείο που μπαίνουμε για να θεραπευθούμε. Δεν είναι η Εκκλησία μόνο οι άγιοι και οι ασκητές και οι μοναχοί και οι παπάδες. Στην Εκκλησία μπαίνω όχι επειδή είμαι άγιος, αλλά επειδή προσπαθώ να βρω τη χαρά. Επειδή προσπαθώ να διορθωθώ. Να ελαττώσω τα πάθη μου και τις αμαρτίες μου. Προσπαθώ να ψηλαφίσω και να γνωρίσω τον Θεό. Όχι τον απόμακρο και απρόσωπο, αλλά τον αληθινό, τον προσωπικό.

Η Εκκλησία, φίλη και φίλε μου, σου δίνει την ΕΛΠΙΔΑ! Αν θες να στο δώσω εντελώς ωμά να το καταλάβεις, πάμε σε έναν τάφο. Εκεί μπροστά σε ρωτώ: "Τελειώνεις ή αρχίζεις;" Ο Χριστός θυσιάστηκε για μας, ώστε να...αρχίσουμε! Απ'αυτό τον τάφο, πηγάζει η ευτυχία. Η χαρά. Ο αληθινός λόγος για να ζεις. Πηγάζει η ελπίδα.

2 σχόλια:

  1. πολυ ενδιαφερον .. και προσεγκιζει πιο πολυ τα 15 χρονα παιδια σαν εμενα .. που ψαχνουν να βρουν πληροφοριες για μια εργασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή